Έρχεται η MANTIS XENON 285 Εκτύπωση E-mail
Από Tennisnews Team | Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 11:31

mantis-xeon
H mid-range ρακέτα με απόδοση premium graphite έρχεται στην ελληνική αγορά. Η ανερχόμενη βρετανική εταιρία αθλημάτων με ρακέτα λανσάρει και στην ελληνική αγορά το πρώτο της mid-range μοντέλο.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρίας Martin Aldridge: “η MANTIS XENON 285 απευθύνεται σε παίκτες που δεν θέλουν να διαθέσουν πολλά χρήματα. Με βάρος 285 γραμμαρίων χωρίς χορδή και head size 100 sq.in. είναι ιδανική για το μέσο παίκτη. Το εκπληκτικό όμως είναι ότι καταφέραμε να συνδυάσουμε μια ιδιαίτερα χαμηλή σκληρότητα σκελετού (RA60) με εξαιρετική αίσθηση πράγμα που κάνει τη MANTIS XENON 285 μια πολύ καλή επιλογή ακόμα και στην κατηγορία ακριβότερων ρακετών.

Μελετήσαμε προσεκτικά τη συμπεριφορά prototypes ρακετών ώστε όχι μόνο να αποφύγουμε την αίσθηση “λαστιχαρίσματος” (mushy feel) που πιθανόν χαρακτηρίζει τις graphite composite ρακέτες, αλλά για να δώσουμε στην XENON χαρακτήρα και απόδοση ρακέτας premium graphite! Και για να είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα δεν αποκαλύψαμε στους testers ούτε την τιμή ούτε ότι πρόκειται για τη mid-range σειρά της εταιρίας.

Επιπλέον προσέξαμε τόσο το σχήμα της κεφαλής όσο και τις αναλογίες της ΧΕΝΟΝ 285, ώστε να διευκολύνει τους παίκτες αυτού του επιπέδου αλλά και να μπορεί να τους ακολουθήσει στην εξέλιξή τους. Με 24 χιλιοστά προφίλ δεν είναι ούτε φαρδιά ούτε λεπτή και συγχωρεί off center hits χωρίς να κουράζει τον παίκτη. Καταφέραμε επιπλέον να επεκτείνουμε ελαφρώς το αποδοτικό σημείο (sweetspot) της κεφαλής της ρακέτας και στην περιοχή που χτυπάνε πιο συχνά οι μέσοι παίκτες, χωρίς όμως να αδικήσουμε και τους πιο advanced παίκτες.

Η MANTIS XENON 285 έρχεται πλεγμένη με το MANTIS Power Synthetic 1.30, με αντικραδασμικό, ποιοτικό 3d butt cap, και φουλ θήκη.

Με λιανική τιμή στα 96 ευρώ είναι μια ρακέτα με τιμή mid-range αλλά απόδοση premium.

Χαρακτηριστικά
Head size: 100 sq.in.
Weight: 285gr χωρίς χορδή
Balance: 31,5 cm
String pattern: 16X19
RA:60
Construction: 65% Graphite 35% Glassfibre
Grip size: 2-4