tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Tennis in Greece | Τα νέα του Τένις | Greek Tennis News

Διαφήμιση
 

Μην τα βάζεις με την Ομοσπονδία σου!

E-mail Εκτύπωση

1311

Αυτό ήταν η πρώτη φράση που μου ήρθε στο στόμα όταν παρακολούθησα τη συνέντευξη του Guillermo Canas στο Eurosport. O Αργεντίνος τενίστας, που έφτασε μέχρι το Νο 8 της παγκόσμιας κατάταξης (τον Ιούνιο του 2005) τα έβαλε με την Ομοσπονδία του τένις στην Αργεντινή γιατί δεν βοηθάει τους παίκτες της και δεν έχει τουρνουά να τους προσφέρει, και για αυτό λέει οι παίκτες της Αργεντινής ζητάνε βοήθεια από τους Χιλιανούς φίλους τους, για να μπορούν να προπονούνται και να έχουν ανταγωνιστικό τένις!

Και μετά πήγα στο επίσημο website της Asociación Argentina de Tenis και έφυγα γρήγορα, γιατί το Calendario (δηλαδή το πρόγραμμα των αγώνων για το 2010) είχε στις 2 πρώτες σελίδες τους κάτι περισσότερα από το δικό μας πρόγραμμα αγώνων). Και δεν πήγα στους Χιλιανούς, γιατί φοβήθηκα.

Αλλά μετά σκέφτηκα, άλλο η Αργεντινή, άλλο η Ελλάδα. Εμείς είμαστε καταχρεωμένοι και θέλουμε χρήματα από έξω για να μας σώσουν από τη χρεωκοπία!



argentina_poverty

Αλλά όταν είδα τις φωτογραφίες από τις φτωχογειτονιές της Αργεντινής τρόμαξα. Από εκεί βγήκε ο Canas αλλά και ο Del Potro; Αλλά και ο Coria; Αυτοί ασχολήθηκαν με το άθλημα των πλουσίων; Πού βρήκαν τα λεφτά; Μην περιμένετε να πάρετε απάντηση από μένα σε αυτό το ερώτημα.



Επειδή ψυχοπλακώθηκα με τις φωτογραφίες, είπα να ρίξω μία ματιά στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης. Λίγα τα λεφτά λέει ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και "θα δω που θα πάνε, θέλω απολογισμούς".

"Προφανές μου φαίνεται", είπα. Και πολλά να ήταν τα λεφτά, θα πρέπει να βλέπουμε που πάμε. Και διάβασα τότε για την "πρωτοποριακή πρόταση της ΕΦΟΑ στον ΟΠΑΠ".

efoa_proposal

Λεφτά από το στοίχημα κατάλαβα να ζητάει η ΕΦΟΑ (εκτός και εάν δεν κατάλαβα καλά). Άρα δεν μου φαίνεται και τόσο "πρωτοποριακή". Όταν δεν έχεις λεφτά, ψάχνεις να βρεις και τα ζητάς από όποιον μπορεί να σου δώσει. Άρα "Αναμενόμενη η πρόταση της ΕΦΟΑ στον ΟΠΑΠ".

Αλλά μία πρόταση δεν πρέπει να αναφέρει τους λόγους για τους οποίους το τένις πρέπει να πάρει χρήματα; Γιατί είναι ένα λαϊκό άθλημα. Γιατί έχει τόσο κόσμο, που δεν φτάνουν τα γήπεδα για να παίξουν. Γιατί μπορεί κάποιος να παίζει μέχρι να μην μπορεί να πάρει τα πόδια του. Γιατί οι μετακινήσεις αθλητών στα τουρνουά προκαλούν μεγαλύτερη ένεση στην τοπική αγορά σε σχέση με όλα τα άλλα αθλήματα. Γιατί... γιατί...γιατί... 20 λεπτά της ώρας να σκεφτείς, 20 διαφορετικούς λόγους θα βρεις. Ελπίζω η "πρόταση" να συνοδεύτηκε με αντίστοιχη τεκμηρίωση και να μην εξαντλήθηκε σε μία επιστολή. Γιατί τότε αυτή η "πρόταση" έχει ακόμη μικρότερη σημασία από τη δική μου "πρόταση" στην 1η Δημοτικού ("Νανά, να ένα μήλο"-αυτή μου έμαθε η δική μου δασκάλα).



Και δεν ξέρω εάν χρειάζεται τόσο πολύ κόπο... πραγματικά. Γιατί πήγα τη βόλτα μου στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών. Εκεί ήταν ο τελικός των ανδρών Intersport Tennis Open. Αντίπαλοι το Νο 1 και Νο 2 της Ελλάδος (Αγγελίνος και Γιακούποβιτς). Και εκεί ήταν η Λένα Δανιηλίδου, Νο 1 στην Ελλάδα, να παρακολουθεί τους αγώνες.

Ο Αγγελίνος στο blog του έγραφε πως "έρχομαι Ελλάδα, επιστρέφει από Τουρκία, για να μπορέσω να μαζέψω κάποια χρήματα για να συνεχίσω να παίζω". Και ο Γιακούποβιτς, έγραφε στο blog του ότι μετά την Τουρκία, έρχεται Ελλάδα. Μία εταιρία οργάνωσε περίπου 500 αγώνες σε 2 εβδομάδες τένις! Και δε θα είναι η μόνη! Έρχονται και άλλες για ακόμη μεγαλύτερους αγώνες.



Δε θέλω να το σχολιάσω περισσότερο γιατί θα μείνω στον τίτλο του άρθρου..."Μη τα βάζεις με την Ομοσπονδία σου". Θα ασχοληθώ με την κατάπτυστη Asociación Argentina de Tenis. Δεν ντρέπεστε Αργεντίνοι! Να πάτε αλλού! Στη Χιλή να δείτε τένις!

 

Σχετικά Άρθρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφήμιση