tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Tennis Rules: Αλλαγές στη διαδικασία Δηλώσεων-Αποσύρσεων στα Επαγγελματικά Τουρνουά I.T.F. Men’s Circuit ($10.000 και $15.000) για το 2009

E-mail Εκτύπωση

Με πολύ χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση της ομάδας του tennisnews.gr  να βοηθήσω στην λειτουργία του “Tennis Rules”, μιας στήλης που αφορά τους κανονισμούς του αθλήματος.

Ελπίζω η στήλη αυτή να φανεί χρήσιμη σε όσους αγαπάνε το τένις: επαγγελματίες αθλητές, προπονητές, junior αθλητές, βετεράνους, χομπίστες και απλούς λάτρεις του αθλήματος.

Με χαρά θα απαντήσω σε ερωτήσεις σας μέσω του tennisnews.gr, εξηγώντας σας κανονισμούς του αθλήματος. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρόκειται να σχολιάσω συγκεκριμένες αποφάσεις Ελλήνων ή Ξένων Διαιτητών και Επιδιαιτητών, αφού κάτι τέτοιο αντίκειται στην δεοντολογία του επαγγέλματός μας.

Με την ευκαιρία της καινούργιας χρονιάς, το πρώτο άρθρο είναι αφιερωμένο σε όλους τους αθλητές άνω των 14 ετών που έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε επαγγελματικά τουρνουά της σειράς ITF Men’s Circuit ή όπως αλλιώς τα ξέρουμε ITF Futures με έπαθλα $10.000 και $15.000. Πολύ σημαντικοί κανονισμοί για τις δηλώσεις και αποσύρσεις άλλαξαν για το 2009 και είναι απαραίτητο οι αθλητές και οι προπονητές τους να είναι ενήμεροι για αυτές τις αλλαγές.

Ομολογώ ότι είναι ένα εξειδικευμένο θέμα, αλλά σας υπόσχομαι το επόμενο θέμα που θα ασχοληθούμε να ενδιαφέρει ευρύτερο κοινό.

 

Δημήτρης Σαρατζίδης

Silver Badge Referee

Αλλαγές στη διαδικασία Δηλώσεων-Αποσύρσεων στα Επαγγελματικά Τουρνουά I.T.F. Mens Circuit ($10.000 και $15.000) για το 2009.

*Παίκτες χωρίς βαθμολογία  ATP (αλλά και παίκτες με βαθμολογία ATP) πρέπει να δηλωθούν στα τουρνουά I.T.F. Futures πριν από την λήξη της προθεσμίας δηλώσεων.

Παίκτες που έχουν Εθνική Βαθμολογία Ανδρών που έχει σταλεί στην I.T.F. εγκαίρως από την Εθνική Ομοσπονδία, θα έχουν προτεραιότητα έναντι παικτών χωρίς Εθνική Βαθμολογία Ανδρών όσο αφορά την αποδοχή τους στα τουρνουά.

 

* Η I.T.F. θα εκδίδει και λίστα παικτών που γίνονται αποδεκτοί στα Προκριματικά (Qualifying Draw) και λίστα παικτών που γίνονται αποδεκτοί στο Κυρίως Ταμπλό (Main Draw).

Οι παίκτες που θα εμφανίζονται στις λίστες της I.T.F. μετά την λήξη των αποσύρσεων ως παίκτες του Κυρίως Ταμπλό και των Προκριματικών θα είναι πια δεσμευμένοι να εμφανιστούν στο τουρνουά. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η εγγυημένη συμμετοχή του μέγιστου δυνατού αριθμού παικτών στα τουρνουά Futures και μειώνεται δραστικά ο αριθμός των παικτών που σαν αδήλωτοι μέχρι το 2008 (δεν υπήρχε δικαίωμα δήλωσης για όσους παίκτες δεν είχαν έστω ένα βαθμό ATP) έπρεπε να ταξιδεύουν από τουρνουά σε τουρνουά με μεγάλο προσωπικό κόστος χωρίς να έχουν καμία εγγύηση ότι θα υπάρξει θέση για αυτούς στα προκριματικά.

 

* Η λήξη της Προθεσμίας Δηλώσεων και η λήξη της Προθεσμίας Αποσύρσεων θα είναι διαφορετικές ημέρες:

Προθεσμία ΔηλώσεωνΠέμπτη (14.00 GMT)18 ημέρες (δύο και μισή εβδομάδες) πριν την έναρξη του τουρνουά.

Ο παίκτης δηλώνεται μόνο online μέσω του IPIN του ή με αποστολή fax σε συγκεκριμένη φόρμα (Men’s Entry Form) με την υπογραφή του παίκτη.

Για να γίνει η δήλωση ο παίκτης πρέπει να έχει υποχρεωτικά IPIN (αν δεν έχετε μπορείτε να βγάλετε στο www.itftennis.com/ipin ) . Επίσης πρέπει να έχει εξοφληθεί το IPIN για το 2009 με πιστωτική κάρτα ($45).

Ο παίκτης δηλώνει ότι θέλει να συμμετάσχει σε ένα έως έξι τουρνουά που διεξάγονται  την ίδια εβδομάδα και ορίζει σειρά προτεραιότητας για αυτά τα τουρνουά.

Προθεσμία ΑποσύρσεωνΤρίτη (14.00 GMT) , 13 ημέρες πριν την έναρξη του τουρνουά.

Ο παίκτης αποσύρεται μόνο online μέσω του IPIN του ή με αποστολή fax σε συγκεκριμένη φόρμα (Men’s Withdrawal Form) με την υπογραφή του παίκτη.

 

Ανάμεσα στην προθεσμία δηλώσεων και στην προθεσμία αποσύρσεων (πέντε ημέρες), οι παίκτες θα παραμένουν στη λίστα σε όλα τα τουρνουά που δήλωσαν (π.χ. ένας παίκτης μπορεί να εμφανίζεται μέχρι και σε έξι Κυρίως Ταμπλό διαφορετικών τουρνουά προγραμματισμένων να γίνουν την ίδια εβδομάδα) ΑΛΛΑ κανείς παίκτης δεν θα είναι δεσμευμένος σε κάποιο τουρνουά μέχρι μετά την λήξη της προθεσμίας απόσυρσης. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονική  περιόδου οι παίκτες μπορούν να αποσυρθούν από οποιοδήποτε τουρνουά χωρίς χρηματική ποινή. Έτσι δίνεται μια ακόμα  ευκαιρία στους παίκτες να αποσυρθούν από τουρνουά που σίγουρα δεν θέλουν να παίξουν.

Η προθεσμία δηλώσεων για τα τουρνουά της σειράς Challenger Tour της ATP ($35.000 μέχρι $150.000) είναι την Δευτέρα 21 ημέρες πριν την έναρξη του τουρνουά. Προγραμματίζοντας λοιπόν η I.T.F. την προθεσμία δηλώσεων της σειράς Futures την επόμενη Πέμπτη, δίνει χρόνο δυόμισι ημέρες στους παίκτες που δεν έγιναν δεκτοί σε τουρνουά της σειράς Challenger Tour της ATP να δηλωθούν σε εναλλακτικά τουρνουά Futures πριν λήξει η προθεσμία.

Ένας παίκτης που θα βρίσκεται σε πάνω από μία λίστα  Κυρίως Ταμπλό ή λίστα  Προκριματικών μετά τη λήξη της προθεσμίας αποσύρσεων, θα αποσύρεται αυτόματα από το σύστημα και θα παραμένει σε μία μόνο λίστα τουρνουά σύμφωνα με τις προτεραιότητες που έχει θέσει (εάν σε κάποιο τουρνουά είναι στη λίστα του Κυρίως Ταμπλό ενώ σε άλλα στα προκριματικά, υπερισχύει η θέση του στο Κυρίως Ταμπλό ακόμα και αν αρχικά είχε δώσει κατώτερη προτεραιότητα). Μόλις γίνει αυτή η αυτόματη διαδικασία από το σύστημα είναι πια δεσμευμένος στο τουρνουά.

Αν παίκτης αποσυρθεί από το Κυρίως Ταμπλό ή τα Προκριματικά ενός τουρνουά μετά την προθεσμία αποσύρσεων θα θεωρείται σαν καθυστερημένη απόσυρση και θα τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο σύμφωνα με τον Κώδικα Συμπεριφοράς (I.T.F. Pro Circuit Code of Conduct).

Υπενθυμίζουμε στους αθλητές ότι αν έχουν τραυματιστεί σε άλλο επαγγελματικό τουρνουά και χρησιμοποιήσουν το χαρτί του γιατρού του τουρνουά (Medical Certificate) ΔΕΝ τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο.

Επίσης έχουν το δικαίωμα να στείλουν δύο μόνο φορές σε ένα χρόνο καθυστερημένη απόσυρση για ιατρικούς λόγους η οποία πρέπει:

  1. να σταλεί γραπτώς στην ITF και τον ITF Supervisor του τουρνουά πριν την λήξη του sign-in των Προκριματικών.
  2. να παραλάβει η ITF μέχρι και την τελευταία ημέρα του τουρνουά το έγγραφο του γιατρού σε συγκεκριμένη μορφή (ITF Medical Certification Form) και συμπληρωμένο σε μία από τις ακόλουθες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά ή Ισπανικά.

* Παίκτης που δεν έχει γίνει δεκτός στο Κυρίως Ταμπλό ή στα Προκριματικά σε κανένα τουρνουά Futures που διεξάγεται την συγκεκριμένη εβδομάδα μέχρι την προθεσμία απόσυρσης, θα παραμείνει σε όλες τις λίστες τουρνουά που δήλωσε (μέχρι έξι) σαν Αναπληρωματικός (Alternate) μέχρι να μπει σε κάποια λίστα προκριματικών (μετά από καθυστερημένες αποσύρσεις). Αν αυτό συμβεί , τότε αυτόματα τον αποσύρει το σύστημα από όλες τις άλλες λίστες και είναι δεσμευμένος να παίξει στο τουρνουά αυτό.

Η διαδικασία αυτή είναι σε εφαρμογή μέχρι την Πέμπτη πριν την έναρξη του τουρνουά (14.00 GMT) . Τότε είναι το λεγόμενο Freeze Deadline. Μετά από αυτή τη χρονική στιγμή, καμία αλλαγή δεν γίνεται στις λίστες γιατί οι αθλητές δεν προλαβαίνουν να ταξιδέψουν για την πόλη του τουρνουά.

 

*Εξακολουθεί να υπάρχει η διαδικασία του επί τόπου αναπληρωματικού (On-site Alternate). Δηλαδή παίκτης που δεν δηλώθηκε μπορεί να παρουσιαστεί στο χώρο των αγώνων, να κάνει sign-in στα προκριματικά, και αν υπάρχει κενή θέση να αγωνιστεί. Αυτός ο αθλητής έχει τελευταία προτεραιότητα απέναντι σε κάθε άλλο αθλητή που δηλώθηκε εγκαίρως.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΑΤΖΙΔΗΣ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ PDF

- ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ITF FUTURES (ΑΝΔΡΩΝ)

 

- 2009 Men's Off Site Medical Certificate

- 2009 Men's Circuit Withdrawal Form

- 2009 Men's Circuit Entry Form

 

 

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

latest-atp-videos

Διαφήμιση

Διαφήμιση