
Για ακόμη μια φορά η Λένα Δανιηλίδου έμεινε μια ανάσα μακριά από το κυρίως ταμπλό σε τουρνουά της WTA, χάνοντας την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις της απέναντι στα κορυφαία ονόματα του γυναικείου τένις. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, ηττήθηκε με 6-7(5), 6-4, 6-4 από την Melinda Czink στον 3ο προκριματικό γύρο του Apia International Sydney και έμεινε οριακά εκτός τελικής φάσης της σπουδαίας Premier διοργάνωσης, όπου θα πραγματοποιήσουν την προετοιμασία του για το Australian Open σχεδόν όλες οι κορυφαίες τενίστριες της παγκόσμιας κατάταξης.
Στο καθοριστικό σετ οι δύο τενίστριες άρχισαν πια να καταβάλλονται και από την κούραση, ο ρυθμός του παιχνιδιού όμως παρέμεινε αμείωτος και το ενδιαφέρον διατηρήθηκε ζωντανό μέχρι το τέλος. Τελικά, μία τελευταία αντεπίθεση της Czink και τα δύο διαδοχικά της games έβαλαν τέλος στο παιχνίδι, 2 ώρες και 21 λεπτά μετά την έναρξή του.
Τη Λένα στην πόρτα της εξόδου ακολούθησαν πολλές σπουδαίες τενίστριες, όπως είναι οι Maria Kirilenko, Kaia Kanepi και Polona Hercog, ενώ το πολύ υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης φαίνεται και στις δύσκολες κληρώσεις, με αποκορύφωμα το δυνατότερο και πιο ενδιαφέρον ζευγάρι του πρώτου γύρου, ανάμεσα στη Samantha Stosur και την Francesca Schiavone.






