Η Λένα Δανιηλίδου ανακοίνωσε και επίσημα το τέλος της φετινής σεζόν για την ίδια, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο BGL Luxembourg Open μία εβδομάδα νωρίτερα, όταν ηττήθηκε από την Ιταλίδα Karin Knapp με 6-1, 7-5 για τον 3ο προκριματικό γύρο του τουρνουά, βάζοντας τέλος σε μια πλήρως επιτυχημένη σεζόν, που τη βρίσκει στο Νο91 της παγκόσμιας κατάταξης.
"Τελείωσα τη χρονιά εκπληρώνοντας τους στόχους μου και νιώθω υπέροχα γι' αυτό. Ήταν μια δύσκολη σεζόν για τους περισσότερους παίκτες, μεγάλη, με πολλά ταξίδια και παιχνίδια, πολλές νέες εμπειρίες, αλλά και με μερικά μαθήματα. Ο πρώτος στόχος μου ήταν να ολοκληρώσω τη χρονιά υγιής, ενώ ο δεύτερος να τερματίσω στο top100 της παγκόσμιας κατάταξης. Φυσικά έχασα μερικά παιχνίδια που δεν έπρεπε να χάσω, αλλά όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Είμαι πολύ χαρούμενη που πέτυχα τους στόχους μου και πλέον είμαι έτοιμη να αρχίσω τις διακοπές μου", δήλωσε η Λένα στην επίσημη ιστοσελίδα της.
Στη συνέχεια, η 29χρονη Ελληνίδα εξήγησε πως ο λόγος που δε θα συνεχίσει στο tour της ITF είναι η μεγάλη κόπωσή της, που δεν της επέτρεψε να κάνει και κάτι περισσότερο στο Λουξεμβούργο: "Ήμουν πολύ κουρασμένη στο Λουξεμβούργο γι' αυτό και πήρα την απόφαση να μη ρισκάρω να αγωνιστώ στο ITF τουρνουά του Poitier. Το σώμα μου έφτασε στα όριά του και με ανάγκασε να δώσω πρόωρο τέλος φέτος στη σεζόν".
Τη φετινή χρονιά η Λένα συμμετείχε στο κυρίως ταμπλό σε τρεις Grand Slam διοργανώσεις. Έκανε την αρχή στο Roland Garros, όπου με τρεις νίκες πέρασε από τα προκριματικά αλλά ηττήθηκε στη συνέχεια από την Jill Craybas (6-3, 6-3) για τον πρώτο γύρο.
Αργότερα δέχθηκε την κάρτα ελεύθερης συμμετοχής από τους διοργανωτές του Wimbledon, δικαιώνοντάς τους, αφού πέτυχε την πρώτη της νίκη σε βασικό ταμπλό ενός Grand Slam μετά από το 2007 απέναντι στην Coco Vandeweghe (6-4, 6-4). Στον 2ο γύρο αποκλείστηκε από την Ana Ivanovic, με τη Σέρβα να αναδεικνύεται νικήτρια στα δύο σετ.
Οι καλές της εμφανίσεις εξασφάλισαν την απευθείας συμμετοχή της και στο US Open - μέσω της θέσης της στην κατάταξη της WTA, όπου γνώρισε την ήττα από την Michaella Krajicek (3-6, 7-6, 6-1).
O επίλογος για τη φετινή χρονιά δε γράφτηκε όπως η ίδια θα ήθελε, καθώς δεν κατάφερε να παίξει στο κυρίως ταμπλό του BGL Luxembourg Open, αποχώρησε όμως ικανοποιημένη από το tour, πετυχαίνοντας σπουδαίο come back στο υψηλό επίπεδο του παγκοσμίου τένις.





