Στον 2ο γύρο των προκριματικών του BGL Luxembourg Open προκρίθηκε η Λένα Δανιηλίδου, μετά την εντυπωσιακή νίκη της στην πρεμιέρα της στο τουρνουά. Η 29χρονη Ελληνίδα, επιβλήθηκε με 6-3, 6-2 της Sandra Zahlavova από την Τσεχία, κάνοντας το πρώτο της βήμα για ακόμα μία φετινή συμμετοχή σε κυρίως ταμπλό σε τουρνουά της WTA.
Η Δανιηλίδου, Νο87 στην παγκόσμια κατάταξη, είναι ένα από τα φαβορί για την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του International τουρνουά των 220.000 δολαρίων, και φρόντισε να το αποδείξει στην πρώτη της αναμέτρηση στο Λουξεμβούργο. Εκεί, νίκησε στα δύο σετ την Sandra Zahlavova, σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησε στο court, για να ολοκληρώσει εύκολα την αποστολή της έπειτα από 1 ώρα και 14 λεπτά αγώνα.
Επόμενη αντίπαλος για τη Λένα η Γερμανίδα Laura Siegemund, που επιβλήθηκε με 6-0, 7-5 της Βόσνιας Jasmina Tinjic. Στο Όπεν του Λουξεμβούργου θα συμμετέχουν ορισμένα από τα κορυφαία ονόματα του γυναικείου τένις, όπως είναι η Victoria Azarenka και η Ana Ivanovic.





