tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Αντιδράσεις για το Αγωνιστικό Πρόγραμμα της ΕΦΟΑ

E-mail Εκτύπωση

tennisnews.gr - broken racket
Ο κ. Νίκος Γρίβας, προπονητής τένις και Λέκτορας Αντισφαίρισης ΤΕΦΑΑ Αθηνών με αφορμή την ανακοίνωση του Αγωνιστικού Προγράμματος από την ΕΦΟΑ κοινοποίησε με την οποία εκφράζει τις έντονες αντιδράσεις του για την μεταφορά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος από 5ο σε 7ο κατά σειρά πρωτάθλημα που έχει προγραμματιστεί να γίνει από 1-11 Αυγούστου, χαρακτηρίζοντας αυτή την απόφαση ως αντιπαιδαγωγική και αντικοινωνική εξηγώντας αναλυτικά το σκεπτικό του. Διαβάστε την επιστολή του παρακάτω, ενώ μπορείτε να πείτε και τη δική σας άποψη στο σχετικό θέμα στο forum….

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ JUNIORS 2012

Την Τετάρτη 1/2/2012 παρουσιάστηκε προς έγκριση στην Εθνική Επιτροπή Διοίκησης της ΕΦΟΑ σχέδιο Αγωνιστικού Προγράμματος 2012. Το συγκεκριμένο ήταν σχεδόν το ίδιο όπως τα περασμένα χρόνια, παρά την γενική διάθεση για κατηγοριοποίηση, μικρότερα ταμπλό, βαθμολογία 52 εβδομάδων, λιγότερα έξοδα και απουσίες. Όπως διευκρινίστηκε από τις τοποθετήσεις το συγκεκριμένο σχέδιο δεν είχε προταθεί από κανένα από τους παρευρισκόμενους, συμπεριλαμβανόντων της Τεχνικής Διεύθυνσης, του Εφόρου Αγωνιστικού αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η μόνη σημαντική διαφορά ήταν η μετατόπιση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος  Juniors, από 5ο σε 7ο στη σειρά των δέκα Πρωταθλημάτων και μάλιστα στην ημερομηνία 1-11 Αυγούστου. Η πρόταση αυτή συνάντησε την έκπληξη και την  αντίθεση των περισσοτέρων. Είναι χαρακτηριστικό ότι  μέλος του Προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου  της ΕΦΟΑ χαρακτήρισε τους αγώνες τον Αύγουστο ως «κωμικό γεγονός» και πρόσθεσε «για το Πανελλήνιο Ανδρών/ Γυναικών που κάνουμε τον  Αύγουστο (τελευταία βδομάδα)  μας βρίζουν όλοι».

Στη συζήτηση που ακολούθησε πλειοψήφησε  με 5-3 η πρόταση για παραμονή του Πανελληνίου Juniorστην ίδια σειρά και στις ίδιες ημερομηνίες με τα τελευταία χρόνια (τέλος Ιουνίου- αρχές Ιουλίου). Ίδιο ακριβώς ήταν και το αποτέλεσμα για διοργάνωση του Πανελληνίου στην Αθήνα έναντι της Θεσσαλονίκης. Μετά από νέο γύρο συζητήσεων τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών ήταν πάλι τα ίδια, αλλά με 7-1 αυτή την φορά και στα δύο ζητήματα. Παρόλα αυτά το θέμα αναβλήθηκε.

Θεωρώ ότι η πρόταση  για Πανελλήνιο αρχές Αυγούστου είναι βαθειά αντιπαιδαγωγική και αντικοινωνική γιατί:

1.    Ζητά από παιδιά 10-18 ετών να αγωνιστούν στο σημαντικότερο Πρωτάθλημα στις χειρότερες θερμοκρασίες.
2.    Βάζει σε κίνδυνο  την υγεία των αθλητών, αλλά και των προπονητών και συνοδών
3.    Πλήττει   τα οικονομικά των οικογενειών, προσθέτοντας επιπλέον  έξοδα 1000-1500 Ευρώ ανά παιδί, στην προσπάθεια για καλύτερη κατάταξη/βαθμολογία, σε ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες.
4.    Υποχρεώνει όλους τους αθλητές, γονείς και προπονητές να  αγωνίζονται/ προπονούνται το διάστημα 23 Ιουνίου -13 Αυγούστου στερώντας τους τις αναγκαίες διακοπές.
5.    Ο πρωταθλητής κάθε κατηγορίας δεν συμμετέχει πια αυτόματα στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό, διότι αυτό διεξάγεται 23-29 Ιουλίου, δηλαδή πριν το Πανελλήνιο.
6.    Τέτοιες σοβαρές αλλαγές πρέπει να συζητούνται, να αποφασίζονται και να ανακοινώνονται τουλάχιστον 1 χρόνο ενωρίτερα – και όχι «στο και δέκα».

Τα ίδια χαρακτηριστικά συγκεντρώνει και η πρόταση για διοργάνωση του Πανελληνίου (2 εβδομάδες) στα μέσα Ιουλίου, καθότι εκτός των παραπάνω το ίδιο διάστημα υπάρχουν Ομαδικά Ευρωπαϊκά αλλά και ITF  Juniors στην Ελλάδα. Επίσης δεν υπάρχει περιθώριο ημερομηνιών για δήλωση των Πανελληνιονικών στα Ευρωπαϊκά. Τέλος θέλω να πιστεύω ότι η συγκεκριμένη πρόταση  για 1-11 Αυγούστου δεν κρύβει από πίσω της  σχέδια για κατάκτηση των πριμ/μπονους για τα ΑΕΙ και στελέχωση των Εθνικών για τα Ευρωπαϊκά από «δικά μας παιδιά».

Περιμένω από  τις Ενώσεις και τους συναδέλφους στα  αρμόδια όργανα της ΕΦΟΑ να υπερασπίσουν και αυτή την φορά την παραμονή του Πανελληνίου Juniors στα τέλη Ιουνίου- αρχές Ιουλίου, βάζοντας πάνω από όλα την ασφάλεια και την ψυχική υγεία των αθλητών μας.

Νίκος Γρίβας
Λέκτορας Αντισφαίρισης ΤΕΦΑΑ Αθηνών

 
Διαφήμιση

Διαφήμιση


Σχετικά Άρθρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφήμιση
latest-atp-videos

charitonidis-thecoach


Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση