tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Η πρωτοβουλία ήρθε από αλλού!

E-mail Εκτύπωση

Γιάννης Σερκεδάκης -tennisnews.gr

Μία ημερίδα που περιμέναμε να τη δούμε σα πρωτοβουλία της ΕΦΟΑ, αλλά μάλλον ατυχήσαμε. Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής προσκαλεί σε ημερίδα όλο τον κόμσο του τένις με θέμα: "Αναπτυξιακές Προοπτικές στον Αθλητισμό-Μεταρρυθμίσεις στο Τένις με Στόχο την Αύξηση του ΑΕΠ (Ακαθαρίστου Εθνικού Προϊόντος".

Ο στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν συνέργειες και εταιρικότητα του δημόσιου και ιδιωτικού φορέα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης. Πριν από μερικούς μήνες ο Πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγ. Παρασκευής, είχε ταράξει τα νερά με μια συνέντευξη που έδωσε αποκλειστικά στο tennisnews.gr (και αποτέλεσε και το έναυσμα για μια εποικοδομιτική συζήτηση στο forum του tennisnews.gr).

O κ. Σερκεδάκης είχε πει:

Πιστεύω ότι απαιτούνται επενδύσεις από δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους.  Επιβάλλεται  η ανάπτυξη να στηριχθεί ισομερώς σε ομίλους και αθλητές με αρχικό στόχο τη διατήρηση της υπάρχουσας ανταγωνιστικότητας και τελικό στόχο τη βελτίωσή της. Πιστεύω ότι είναι δυνατή η αύξηση του Εθνικού Ακαθαρίστου Προϊόντος μέσω της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης του τένις ειναι εφικτή αλλά απαιτούνται ριζικές αλλαγές του αγωνιστικού σχεδιασμού που οι  βασικοί άξονες του οποιου να εξυπηρετούν το  στόχο αυτό. Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των Ελλήνων παικτών πρέπει να είναι ο βασικός παράγοντας για την αναμόρφωση αυτού του σχεδιασμού.

Παράλληλα θα πρέπει να δοθούν κίνητρα αφ ενός συγχωνεύσεων ομίλων δημιουργώντας μεγάλες τενιστικές μονάδες κάνοντας πράξη τον «Αθλητικό
Καποδιστρια» και αφ ετέρου ίδρυση και ανάπτυξη ιδιωτικών πρωτοβουλιών με αντικείμενο το τένις έτσι όλα αυτά μαζί να αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά της αγωνιστικής και οικονομικής ανάπτυξης του αθλήματος και να είναι συν τοις άλλοις και δεξαμενή απορρόφησης ανεργίας. Παράδειγμα μπορεί να αποτελέσει η συνθέτη επένδυση στην Πελοπόννησο με κορμό το γκολφ, ένα  άθλημα όχι τόσο διαδεδομένο στη χωρά μας αλλά ευρέως γνωστό στο εξωτερικό
.

Μέσα σε αυτό το πλέγμα θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα στο Ξενοδοχείο «Τιτάνια» (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα) Σάββατο 12 Ιουνίου και ώρα 10:00. Τηλέφωνα επικοινωνίας – επιβεβαίωση προσέλευσης  Τηλ: 210–6083611, 69939839 66, 210–6540511, 6944381516.

Στην ημερίδα έχουν κληθεί εισηγητές από τα Υπουργεία:

 • Παιδείας
 • Πολιτισμού Τουρισμού
 • Οικονομίας και  Ανάπτυξης
 • Υγειας
 • ΠεριβάλλοντοςΤο πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

1η Θεματική Ενότητα: Τενις και Υγεια

 • Τομεας προληψης, ενεργητικης επιδρασης σε ηλικιακες ομαδες δια βιου ασκηση, εξοικονομηση πορων.

2η Θεματική Ενότητα: Αντισφαίριση -Τουρισμός

 • Προπονητικά κέντρα και προγράμματα αθλητικού τουρισμού,Κλίμακες αθλητικών κέντρων, αθλητικός τουρισμός,σύνδεση με ξενοδοχειακές μονάδες

3η Θεματική Ενότητα: Αθλητισμός-Ανάπτυξη-Οικονομία

 • Αναπτυξιακός νομός –αναπτυξιακά σχεδία-αθλητικές επιχειρήσεις, απασχόληση, θέσεις εργασίας. Εθνικοί πόροι, πόροι από ΕΕ, πόροι από Τοπική Αυτοδιοίκηση, πόροι από ιδιωτικά κεφάλαια, πόροι από ιδιώτες

4η Θεματική Ενότητα: Τενις και εκπαιδευτικο συστημα

 • Περιεχόμενο φυσικής αγωγής, αθλητικά σχολεία, σπουδές στα ΤΕΦΑ Ειδικότητες, σχολές προπονητών (Γ.Γ.Α)., επαγγελματικά προσόντα και δικαιώματα,  εξ αποστάσεως μάθηση.

5η Θεματική Ενότητα: Τενις και Πρασινη Αναπτυξη

 • Xωροθέτηση εγκαταστάσεων, Αστικός Ιστος- περιoστικα δαση,  Κλιμακες Αθλητικων κεντρων,  επενδυτικων σχεδιων,  διασπορα με βαση πληθυσμο,  υποδομες,  γεωγραφικες και κλιματολογικες ιδιαιτεροτητες)


6η Θεματικη Ενοτητα: Οργάνωση Αντισφαίρισης

 • Γ.Γ.Α. – Ε.Φ.Ο.Α.-Αθλητικά Σωματεία- Αθλητές- Προπονητές- Διαιτητές

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφήμιση
latest-atp-videos

charitonidis-thecoach


Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση