tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Τουρνουά Tennis Marathon: Αλήθειες και ψέματα

E-mail Εκτύπωση

Tennis Marathon

Όπως κάθε αυθεντική ιστορία, έτσι και η ιστορία που εδώ και αρκετά χρόνια γράφει στο χώρο του τένις το πρωτότυπο τουρνουά Tennis Marathon®, «συνοδεύεται» από μικρές ή μεγαλύτερες ιστορίες, από μικρά ή μεγάλα ψέματα, αλλά και από μεγάλες αλήθειες.

Με αφορμή την ανοικτή πρόσκληση προς τους Ομίλους και τα Tennis Clubs, για ταυτόχρονη συν-διοργάνωση ενός τουρνουά Tennis Marathon Juniors Version (κοινή πρωτοβουλία του tennisnews.gr και του tennis-marathon.com), ρωτήσαμε τον δημιουργό του τουρνουά Tennis Marathon, για να μάθουμε και να σας μεταφέρουμε μέσα από την ιστοσελίδα μας, αλήθειες και ψέματα γύρω από τον επιτυχημένο αυτό θεσμό. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το τουρνουά Tennis Marathon ήδη από το 2011 προσφέρει μοναδικές στιγμές στους εκατοντάδες λάτρεις του τένις, γυναίκες και άνδρες, που έχουν συμμετέχει σε κάποια ή κάποιες από τις 40 και πλέον αυθεντικές διοργανώσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Το τουρνουά Tennis Marathon είναι ένα ακόμα ξενόφερτο «προϊόν».
Ψέμα. Το τουρνουά Tennis Marathon® αποτελεί μια αυτούσια ελληνική ιδέα, που γεννήθηκε τον Μάιο του 2011 στην Αθήνα, την πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων και του αυθεντικού Μαραθωνίου Δρόμου, και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς. Για την ιστορία το ολοκαίνουργιο τότε Forty Love Tennis Club φιλοξένησε την πρώτη – πιλοτική διοργάνωση. Η ιδέα της ονομασίας, ο αρχικός αλλά και ο σημερινός λογότυπος που συνοδεύει τη διοργάνωση, ο σκοπός και το όραμα, καθώς και όλα τα άλλα που χαρακτηρίζουν το αυθεντικό τουρνουά Tennis Marathon είναι καθόλα πρωτότυπα και φέρουν τον χαρακτήρα, την εμπειρία, το μεράκι αλλά και το ονοματεπώνυμο του ανθρώπου που εμπνεύστηκε και δημιούργησε αυτό το τουρνουά και που είναι Έλληνας.

Υπό προϋποθέσεις, μπορούν να το διοργανώσουν κι άλλοι, πέρα από τον δημιουργό του.
Αλήθεια. Αυτό μάλιστα αποτελεί και έναν από τους στόχους της δημιουργίας του τουρνουά Tennis Marathon® στη σημερινή μορφή του: Να μπορεί ένας Όμιλος ή tennis club, που εδρεύει στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, να γίνει επίσημος διοργανωτής και να προσφέρει κι αυτός σε ακόμα περισσότερους φίλους του τένις, την ευχαρίστηση, μέσα από την μοναδική εμπειρία του τουρνουά Tennis Marathon! Ο σκοπός αυτός, όπως η φιλοσοφία και το όραμα του τουρνουά Tennis Marathon παρουσιάζονται αναλυτικά στην επίσημη ιστοσελίδα.

Τουρνουά Tennis Marathon: Αλήθειες και ψέματα

Σήμερα υπάρχουν πολλοί στην Ελλάδα που διοργανώνουν τουρνουά Tennis Marathon.
Ψέμα. Μπορεί αυτός να είναι ο στόχος μας, αρκεί να πρόκειται για το αυθεντικό τουρνουά Tennis Marathon®, μέχρι στιγμής όμως οι επίσημοι διοργανωτές είναι λίγοι και συγκεκριμένοι και παρουσιάζονται στη σχετική ενότητα της επίσημης ιστοσελίδας μας. Δυστυχώς, μάλιστα, οι επίδοξοι “διοργανωτές τουρνουά Tennis Marathon” στη χώρα μας είναι περισσότεροι από τους επίσημους. Φαινόμενο ιδιαίτερα λυπηρό, που όμως δε θα μπορούσε να απουσιάζει από την ελληνική πραγματικότητα… Όπως και να ‘χει, η αλήθεια για το συγκεκριμένο ερώτημα είναι μία και μπορείτε πολύ εύκολα να τη βρείτε, με ένα κλικ.

Στο τουρνουά Tennis Marathon συμμετέχει πάντα συγκεκριμένος αριθμός ατόμων.
Αλήθεια. Ο αριθμός των συμμετεχόντων στο τουρνουά Tennis Marathon® είναι πάντα συγκεκριμένος και αρκετά περιορισμένος, ως επακόλουθο της μοναδικής δομής του τουρνουά και με σκοπό όλοι όσοι συμμετέχουν να ζήσουν, κάθε φορά, μια πανομοιότυπη και συνάμα μοναδική τενιστική εμπειρία. Δυστυχώς, είναι αρκετά τα άτομα που δεν καταφέρνουν να πάρουν μια από τις πολυπόθητες θέσεις στο ταμπλό, όμως αυτό είναι μέρος μιας διαδικασίας δίκαιης, που σκοπό έχει να γίνονται όλα όπως πρέπει και όχι «όπως να ‘ναι». Αυτή όμως η ζήτηση είναι και μια απόδειξη ότι είναι προς όφελος όλων, παικτών και διοργανωτών, να αυξηθούν οι επίσημοι διοργανωτές.

Πρόκειται για ένα τουρνουά round robin.
Ψέμα. Η δομή του τουρνουά Tennis Marathon® είναι πρωτότυπη και μοναδική, όπως και η συνολική διαδικασία, που υλοποιείται πάντα με τη χρήση της ομώνυμης εφαρμογής (software), η οποία κάνει το αποτέλεσμα να φαίνεται εύκολο και να είναι εντυπωσιακό.

Το αυθεντικό τουρνουά είναι εύκολα διακριτό από τις απομιμήσεις.
Αλήθεια. Κάθε διοργάνωση Tennis Marathon® συνοδεύεται πάντα από το διακριτικό εμπορικό σήμα, που ανήκει στον δημιουργό του και μάλιστα είναι κατοχυρωμένο σε περισσότερες από 30 χώρες, μέσα από τον αρμόδιο διεθνή οργανισμό WIPO. Επιπλέον, η αφίσα και η προκήρυξη της διοργάνωσης Tennis Marathon έχουν πάντα τον ίδιο, προκαθορισμένο, σχεδιασμό – εμφάνιση, για να γίνεται αμέσως αντιληπτό από τον κάθε ενδιαφερόμενο, ότι πρόκειται για την αυθεντική διοργάνωση. Υπάρχουν βέβαια και αρκετά ακόμα στοιχεία, τα οποία παρουσιάζονται στην επίσημη ιστοσελίδα.

Τουρνουά Tennis Marathon: Αλήθειες και ψέματα

Το κόστος συμμετοχής στο τουρνουά είναι υψηλό.
Ψέμα. Στο τουρνουά Tennis Marathon® κάθε συμμετέχοντας αγωνίζεται σε τουλάχιστον 5 αγώνες (τουλάχιστον 3, στην περίπτωση του half version) και μάλιστα την ίδια μέρα. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται πολυέξοδες μετακινήσεις και χάσιμο πολύτιμου χρόνου, όπως συμβαίνει στα παραδοσιακά τουρνουά.

Το τουρνουά Tennis Marathon μπορεί να διοργανωθεί ακόμα και μέσω του διαδικτύου.
Αλήθεια. Κι αυτό αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοτυπία, τουλάχιστον στο χώρο του τένις. Φυσικά οι αγώνες γίνονται μέσα στο γήπεδο, όμως ο συντονισμός της διοργάνωσης μπορεί να γίνει μέσα από το διαδίκτυο, γεγονός που δίνει στη διοργάνωση, αλλά και στον εκάστοτε επίσημο διοργανωτή απεριόριστες δυνατότητες. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές διοργανώσεις, με συντονισμό μέσω του skype, καθώς επίσης και ταυτόχρονες διοργανώσεις, επίσης με συντονισμό μέσω διαδικτύου, σε διαφορετικά σημεία – tennis clubs. Εκμεταλλευόμενοι τη δυνατότητα αυτή, που μόνο το αυθεντικό τουρνουά Tennis Marathon® παρέχει, θα μπορούσε ένας Όμιλος που εδρεύει στη χώρα μας να «προκαλέσει» σε ταυτόχρονη διοργάνωση ένα ή και περισσότερα club του εξωτερικού (που επίσης θα είναι επίσημοι διοργανωτές) και με τον ξεχωριστό αυτό τρόπο αυτό να φέρει τους εγχώριους και τους ξένους συμμετέχοντες σε μια πρωτόγνωρη «εικονική» επαφή. Στη συνέχεια μπορεί να τους καλέσει, να επισκεφθούν τη χώρα μας για διακοπές, αλλά και για μια «μάχη» εντός των τειχών, από κοντά πλέον!

Απαιτείται άριστη ικανότητα αντοχής, για να συμμετέχω στο τουρνουά Tennis Marathon.
Ψέμα. Το τουρνουά Tennis Marathon® είναι προσιτό και απόλυτα ασφαλές για όλους τους συμμετέχοντες και δεν απαιτείται ιδιαίτερη προετοιμασία και ικανότητα αντοχής. Επιπλέον στο τουρνουά Tennis Marathon υπάρχουν κανόνες, με γνώμονα την ασφάλεια. Για παράδειγμα τόσο η προθέρμανση όσο και η αποθεραπεία είναι υποχρεωτική για όλους τους συμμετέχοντες, πριν και μετά από κάθε αγώνα, αντίστοιχα.

Επειδή πάντα πίσω από κάθε αυθεντική ιστορία υπάρχουν αλήθειες αλλά και… ψέματα, αν κι εσείς θέλετε να βρείτε τη δική σας αλήθεια για το τουρνουά Tennis Marathon®, δεν έχετε παρά να συμμετέχετε σε μια από τις μελλοντικές διοργανώσεις. Προσοχή: Όλες οι επικείμενες (όσο και οι προηγούμενες διοργανώσεις) αναρτούνται στην επίσημη ιστοσελίδα (στην ελληνική σελίδα) του τουρνουά Tennis Marathon. Αν όχι, τότε κάπου υπάρχει ένα ψέμα…

Τουρνουά Tennis Marathon: Αλήθειες και ψέματα

 
Διαφήμιση

Διαφήμιση


Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφήμιση
latest-atp-videos

charitonidis-thecoach


Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση