tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Αξιοποίηση αποσπασμένων γυμναστών στην ΕΦΟΑ

E-mail Εκτύπωση

g-enosi-tennis
Η Γ' Ένωση Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας στέλνει στην Ομοσπονδία τις προτάσεις της σχετικά με την αξιοποίηση αποσπασμένων γυμναστών στην ΕΦΟΑ, σύμφωνα και με σχετική υπουργική απόφαση.

Διαβάστε αναλυτικά τις ενδιαφέρουσες προτάσεις παρακάτω...

 

Βέροια 24/10/2014

Προς
Πρόεδρο
Δ.Σ. ΕΦΟΑ
Επιτροπή πρωταθλημάτων

«Αξιοποίηση καθηγητών Φυσικής Αγωγής στην ΕΦΟΑ ως τεχνικών συμβούλων».


Πρόταση για το τένις στα σχολεία

Σε συνέχεια της πολύ καλής προσπάθειας ενημέρωσης των καθηγητών φυσικής αγωγής με σκοπό την διάδοση και διείσδυση του αθλήματος στα σχολεία,  - πρωτοβουλία που εμπράκτως την βοηθήσαμε και την στηρίξαμε επειδή πιστεύουμε ότι τέτοιες ενέργειες βοηθούν στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος της αντισφαίρισης - έχουμε να σας κάνουμε τις εξής προτάσεις :

Τα σεμινάρια ενημέρωσης να συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές και ο σχεδιασμός τους και η οργάνωσή τους μπορεί να γίνει σε συνεργασία με τις κατά τόπους ενώσεις και τους συμβούλους φυσικής αγωγής, όπως άλλωστε έγινε μέχρι τώρα. Συγκεκριμένα για τις περιοχές που έχει ευθύνη η Ένωσή μας επιθυμούμε η ενημέρωση να συνεχιστεί στην Κοζάνη, στην Φλώρινα, στην Καστοριά και στα Γρεβενά. Σε ότι αφορά την οργάνωσή τους δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συμβάλουμε σε αυτό.

Επειδή θεωρούμε ότι στα πλαίσια της εκπαίδευσης των μαθητών πρέπει να διαμορφωθεί εκτός των άλλων και αθλητική παιδεία και επειδή ειδικά την χειμερινή περίοδο είτε λόγω έλλειψης αιθουσών γυμναστηρίων, είτε λόγω γνωστών άλλων προβλημάτων, η περίοδος αυτή προσφέρεται για την προβολή μέσα στην αίθουσα ενημερωτικών ταινιών, video κλπ προτείνουμε, με ευθύνη των αποσπασμένων στην ΕΦΟΑ προπονητών, να δημιουργηθούν ενημερωτικά video, που χρονικά να καλύπτουν 3-4 διδακτικές ώρες όπου θα παρουσιάζεται με έναν ευχάριστο και προσαρμοσμένο σε αυτούς που απευθύνεται τρόπο, το tennis ώστε  το άθλημα να γίνεται ακόμα πιο γνωστό στους Έλληνες και να διαμορφώνεται σε ένα αρχικό βαθμό και η απαραίτητη τενιστική παιδεία. Νομίζουμε ότι μία τέτοια πρωτοβουλία μόνο θετικά έχει να φέρει. Σε ότι μας αφορά και πάλι δηλώνουμε τη διάθεσή μας να βοηθήσουμε στη πραγμάτωσή αυτής της πρότασης.

Στο ίδιο πλαίσιο μπορεί η προσπάθεια να συνεχιστεί και σε όλες τις Ενώσεις.
Είμαστε βέβαιοι ότι στη συνέχεια μπορούν να οργανωθούν και άλλες τέτοιες ενέργειες ώστε με συνέπεια και βαθμιαία να επιτύχουμε τον στόχο μας.


Πρόταση συνεργασίας με τους ομοσπονδιακούς προπονητές

Επίσης θεωρούμε ότι είναι δυνατόν να πετύχουμε καλύτερη αξιοποίηση των αποσπασμένων από την εκπαίδευση, ομοσπονδιακών προπονητών προκειμένου και το δικό τους έργο να αναπτυχθεί και να αξιοποιηθεί αλλά και τα σωματεία να έχουν αντίστοιχο όφελος. Προτείνουμε, πέρα από την δραστηριότητα που περιγράφηκε παραπάνω, οι ομοσπονδιακοί προπονητές να παίξουν τον ρόλο του «Ενωσιακού προπονητή», οργανώνοντας αυτοί και σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους προπονητές των σωματείων την δραστηριότητά τους.
Η δραστηριότητα αυτή μπορεί να περιλαμβάνει προπονήσεις, αθλητικές συναντήσεις, ενημερώσεις, camp, κοινές αποστολές και ότι άλλο θεωρείτε σκόπιμο και οριστεί σε συνεργασία με τους προπονητές.
Συγκεκριμένα εάν το επιθυμούν και οι αντίστοιχες ενώσεις,
ο Κος Μούρτζιος, θα μπορούσε να οριστεί υπεύθυνος για την Α΄ και Β΄ Ένωση.
ο Κος Παπαδημητρίου, θα μπορούσε να οριστεί υπεύθυνος για την Γ΄ και Ε΄ Ένωση.
ο Κος Αλεξίου, θα μπορούσε να οριστεί υπεύθυνος για την Δ΄, την Ζ΄ και ΣΤ΄ Ένωση.
Ο Κος Κροκίδας θα μπορούσε να οριστεί υπεύθυνος για την Η΄ την Θ΄ και την ΙΑ Ένωση.
Σε μία τέτοια συνεργασία οι ενώσεις θα πρέπει να αναλάβουν τις δαπάνες για αυτήν δραστηριότητα αυτή.
Η πρόταση για την κατανομή έγινε με γνώμονα τον τόπο κατοικίας των προπονητών και την εγγύτητα των ενώσεων.

Προγραμματισμός του 2015
Προτείνουμε άμεσα να ξεκινήσει η συγκρότηση της ομάδας που θα ασχοληθεί με τον προγραμματισμό του 2015. Πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση του προγράμματος μπορούν και απαιτείται από τις συνθήκες να παίξουν οι αποσπασμένοι στην ομοσπονδία προπονητές.

Λειτουργία της εφορίας αγωνιστικού της ΕΦΟΑ
Προτείνουμε την στελέχωση της εφορίας αγωνιστικού σε οργανική σχέση, με συνεχή  και άμεση συνεργασία προκειμένου να γίνει ουσιαστικότερη, και αποδοτικότερη η λειτουργία της με τους αποσπασμένους  στην ομοσπονδία προπονητές.

Παραπέρα ενδυνάμωση της ΕΦΟΑ με καθηγητές Φ.Α μέσω αποσπάσεων
Προτείνουμε την παραπέρα ενδυνάμωση της ΕΦΟΑ με καθηγητές Φ.Α. - τεχνικούς συμβούλους αποσπασμένους στην ΕΦΟΑ, οι οποίοι χωρίς κάποια ιδιαίτερη οικονομική επιβάρυνση θα μπορούν να βοηθήσουν τα σωματεία, τις Ενώσεις και να συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη του αθλήματος. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος φέτος αποσπάσθηκαν 13 γυμναστές.

Παρακαλούμε και θα το εκτιμούσαμε ιδιαίτερα, εάν είναι δυνατόν, να έχουμε σύντομα απάντηση ή τις απόψεις σας για όσα θέσαμε.

Ο πρόεδρος                                                                        Ο γεν. γραμματέας

Τσαρκνιάς Πέτρος                                                               Κουντουριώτης Κων/νος

 

Συνημμένα η σχετική υπουργική απόφαση για άλλα αθλήματα

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφήμιση
latest-atp-videos

charitonidis-thecoach


Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση