tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Ανασκόπηση 2013 - Πρωταθλήματα Juniors

E-mail Εκτύπωση

anaskopisi-juniors13
Όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές το κομμάτι των Juniors είναι πολύ σημαντικό για όποια χώρα θέλει να σέβεται τους πρωταθλητές της και το τένις. Αυτό το ξέρουμε καλά στο tennisnews.gr και γι' αυτό βρισκόμαστε πάντα κοντά στο "νέο αίμα" του ελληνικού τένις. Ολοκληρώνοντας σήμερα τη σειρά των ανασκοπήσεών μας για το 2013, σας παρουσιάζουμε τους νικητές των φετινών εγχώριων πρωταθλημάτων Juniors.

Παρακάτω θα δούμε ποιοι αθλητές ξεχώρισαν για τη σεζόν του 2013 στα εγχώρια Junior τουρνουά της σεζόν, αλλά και ποιοι όμιλοι κέρδισαν τις περισσότερες πρωτιές. Συγκεκριμένα θα ανατρέξουμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors, τα Πανελλαδικά κατηγορίας Ε1 και Ε2, καθώς και το Masters, που έκλεισε τη σεζόν πριν από λίγες ημέρες στη Χαλκίδα.

ΑΓΟΡΙΑ
Ανεξαρτήτων ηλικιακών κατηγοριών, πολυνίκης στα αγόρια για φέτος ήταν ο Παναγιώτης Κωστάρας, ο οποίος ήταν αήττητος για μεγάλο μέρος της σεζόν και κατέκτησε 4 τίτλους στα 14άρια. Ο αθλητής του Ο.Α. Πετρούπολης νίκησε συγκεκριμένα τα δύο πρώτα πρωταθλήματα της Ε1 κατηγορίας, το 1ο Ε2 και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Μαραθώνα. Τέσσερις τίτλους κέρδισε και ο Γιώργος Αγιούς (Κερκυραϊκή Λ.Τ.), που αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Masters των 14αριών και ακόμα σε 3 τουρνουά Ε2, ένα για τα 16άρια και δύο για τα 14άρια.

Στα 18άρια λίγα ήταν τα τουρνουά που πραγματοποιήθηκαν. Στο 1ο Πανελλαδικό νικητής αναδείχθηκε ο Στέφανος Σχινάς (Ο.Α. Πετρούπολης), στο δεύτερο ο Δημήτρης Κουράσης (Α.Ο.Α. Αττικός Ήλιος) και στο τρίτο ο Γιάννης Παπαϊωάννου (Α.Ο.Α. Χαϊδαρίου). Στο Μαραθώνα και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πρωταγωνίστησε ο Λευτέρης Θεοδώρου του Α.Ο.Α. Φιλοθέης, ενώ τα υπόλοιπα τουρνουά της χρονιάς δε φιλοξένησαν ταμπλό 18αριών.

Συνεπώς θα μπορούσαμε να πούμε ότι η "μεγάλη κατηγορία" στα περισσότερα τουρνουά φέτος ήταν αυτή των 16αριών, σ' αυτήν όπου ξεχώρισε ο Χρήστος Αντωνόπουλος του Ο.Α. Κερατσινίου. Ο Χρήστος κέρδισε τον τίτλο του Masters, ενώ ακόμα πανηγύρισε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και έναν τίτλο Ε1. Από δύο τίτλους κέρδισαν οι Κωνσταντίνος Φωτεινόπουλος (Α.Ο.Α. Ηλιούπολης) και Κωνσταντίνος Λαζαρίδης (Ο.Α. Ευόσμου Θεσσαλονίκης), οι οποίοι είχαν ίδιο απολογισμό, έναν τίτλο Ε1 και έναν Ε2.

Από έναν τίτλο Ε1 κέρδισαν οι: Στέφανος Τσιτσιπάς (Ο.Α. Γλυφάδας) και Στάθης Τσιρανίδης (Ο.Α. Τούμπας), ενώ από έναν Ε2 τίτλο κέρδισαν οι Βασίλης Ηλιόπουλος (Α.Ο.Α. Φιλοθέης), Θανάσης Μανέκας (Ο.Α. Ιωαννίνων), Στέλιος Περδικογιάννης (Ηράκλειο Ο.Α. & Α.), Νίκος Κοσκινάς (Κερκυραϊκή Λ.Τ.), Πλάτωνας Δημόπουλος (Α.Ε.Τ. Νίκη), Νίκος Παρασχάκης (Ο.Α. Μαγνησίας), Στέφανος Μιχαήλος (Ηράκλειο Ο.Α. & Α.), Γιώργος Αγιούς (Κερκυραϊκή Λ.Τ.), Αλέξανδρος Σκορίλας (Ακαδ. Αντισφ. Ιωαννίνων), Γιάννης-Μάριος Κοκκινάκης (Ο.Α. Χανίων) και Ανδρέας-Αλέξανδρος Δελής ("Ρήγας" Α.Ο.Α. Αργολίδας).

Στα 14άρια, όπως ήδη αναφέρθηκε μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν οι Παναγιώτης Κωστάρας και Γιώργος Αγιούς. Τε τρία τουρνουά κέρδισε ο Σπύρος Ναούμ (Ο.Α. Χανίων), που ήταν στην κορυφή σε ένα Ε1 και δύο Ε2 διοργανώσεις της κατηγροίας. Δύο τίτλους - ένα Ε1 και ένα Ε2 - κέρδισε ο Γιάννης Ανδρώνης (Ο.Α. Αγίας Παρασκευής), ενώ από δύο Ε2 πανηγύρισαν οι δύο αθλητές του Ο.Α. Πετρούπολης, Αϊτόρ Ζερδίλας και Ανδρέας Κάρδαρης.

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας (Ακαδημία Αντισφαίρισης Ιωαννίνων) αναδείχθηκε νικητής στο 3ο Πρωτάθλημα Ε1, ενώ από έναν τίτλο Ε2 είχαν οι: Σταμάτης Καπίρης (Ο.Α. Πετρούπολης), Δημήτρης Πιτσίνης (Ο.Α. Κερατσινίου), Βασίλης Βαρδάκης (Ακαδ. Αντισφ. Ιωαννίνων), Παύλος Σαραμάντιτς (Ο.Α. Ευόσμου Θεσσαλονίκης), Σταύρος Τζώρτζος (Α.Ο.Α. Σταυρούπολης Ίφιτος), Μιχάλης Σακελαρίδης (Ο.Α. Αγίας Παρασκευής) και Οδυσσέας Παπαϊωάννου (Μ.Γ.Σ. Καλαμαριά).

Στα 12άρια από τρεις τίτλους είχαν οι Δημοσθένης Ταραμονλής, Χάρης Φούζας και Νίκος Ράπτης. Ο Δημοσθένης του Γ.Α.Σ. Καράτε Ερμής, πανηγύρισε στο Masters και σε δύο Ε1 κατηγορίας πρωταθλήματα, ενώ ο Χάρης Φούζας του συλλόγου της Πεύκης Γ. Καλοβελώνης, νίκησε σε ένα τουρνουά Ε1 και δύο Ε2. Από την πλευρά του ο Νίκος Ράπτης του Α.Ο.Α. Σταυρούπολης Ίφιτος πανηγύρισε σε τρία Ε2 τουρνουά.

Ο Μιχάλης Σακελαρίδης εκτός από τον τίτλο του στα 14άρια κέρδισε και το Πανελλήνιο στα 12άρια, ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας (Φιλαθλητικός Σύλλογος Λαμίας) αναδείχθηκε νικητής στο 5ο Πρωτάθλημα Ε1. Από 'κει και πέρα από δύο Ε2 κέρδισαν οι Αριστοτέλης Θάνος (Α.Ο.Α. Ηλιούπολης), Βαλάντης Ταμιωλάκης (Ηράκλειο Ο.Α. & Α.), Νίκος Μανόπουλος (Φθιωτικός Ο.Α.) και Νίκος Ρόζος (Ο.Α. Ιωαννίνων), ενώ από ένα Ε2 κέρδισαν οι Βασίλης Κούτσικος (Φθιωτικός Ο.Α.), Γιώργος Μπαρμπαρούτσης (Ο.Α. Αθλητική Παιδεία), Χρήστος Νικολούλης (Ο.Α. Νίκαια Λάρισας) και Τάσος Ρουσμένης (Ο.Α. Ιωλκός Βόλου).

ΚΟΡΙΤΣΙΑ
Στα κορίτσια τους περισσότερους τίτλους από κάθε κατηγορία σήκωσε η Βασιλική Καρβούνη. Η νεαρή αθλήτρια του Α.Ο.Α. Φιλοθέης αναδείχθηκε πρωταθλήτρια σε 5 πανελλήνια τουρνουά για φέτος στα 14άρια. Η Βασιλική κέρδισε τα πρώτα δύο πρωταθλήματα Ε1, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Μαραθώνα, το Masters της Χαλκίδας και έναν ακόμα τίτλο στο 1ο Πρωτάθλημα Ε2.

Όπως και στα αγόρια έτσι και στα κορίτσια, ελάχιστα ήταν τα πρωταθλήματα που πραγματοποιήθηκαν για την ηλικιακή κατηγορία των 18 ετών. Συγκεκριμένα ήταν 4 και νικήτριες ήταν οι Αγγελική Κόκκοτα (Α.Ο.Α. Χαϊδαρίου) - 1ο Πρωτάθλημα Ε1, Αναστασία Ρεντούλη (Α.Ο.Α. Ηλιούπολη) - 2ο Πρωτάθλημα Ε1, Μαρία-Στυλιανή Μπότσα (Ο.Α. Γλυφάδας) - 3ο Πρωτάθλημα Ε1 και Αγγελική Καΐρη (Ο.Α. Αθηνών) - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Από τις παραπάνω, η Ρεντούλη κέρδισε και έναν τίτλο σε Ε2 στα 16άρια, όπου πρωταγωνίστησε η Ασπασία Αυγέρη, με 3 τίτλους. Η επίσης αθλήτρια του Α.Ο.Α. Ηλιούπολης, νίκησε σε δύο Ε1 τουρνουά και έκλεισε τη σεζόν με ακόμη έναν τίτλο, στο Masters. Δύο τίτλους σε Ε1 πανηγύρισε και η Θεοδώρα Σολδάτου (Ο.Α. Πετρούπολης), ενώ επίσης δύο τίτλους είχαν οι Παρασκευή Μπότσα (Ο.Α. Γλυφάδας) και Ηλέκτρα Πετρίδου (Ο.Α. Αθηνών), η πρώτη έναν σε Ε1 και έναν σε Ε2, ενώ η δεύτερη δύο σε Ε2.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα 16άρια νικήτρια ήταν η Μάρθα Ματούλα του Ο.Α. Τούμπας, ενώ από έναν Ε2 τίτλο της κατηγορίας είχαν οι Άννα-Μαρία Ντανιελιάντς (Α.Σ.Α. Λάρισας), Ελένη-Άννα Κουκουβιτάκη (Ο.Α. Αθλητ. Παιδεία), Δάφνη Δεμέναγα (Α.Κ.Α. Μαραθώνα). Αθανασία Ζαχοπούλου (Ο.Α. Νίκαια Λάρισας), Παναγιώτα-Ελένη Μαθιουδάκη (Ο.Α. Χανίων), Μαγδαληνή Αδάλογλου (Ο.Α. Βικέλας Βέροιας), Ευγενία Κοκκινάκη (Ο.Α. Χανίων) και Αναστασία Παλάσκα (Ο.Α. Μαγνησίας).

Πίσω από την Καρβούνη των 5 τίτλων, στα 14άρια ξεχώρισαν και οι Μαγδαληνή Αδάλογλου και Δανάη Πετρουλά, που είχαν από 3 τίτλους. Η Μαγδαληνή (Ε.Σ.Ο. Επίκουρος Πολίχνης) κέρδισε σε ένα Ε1 και δύο Ε2 τουρνουά, ενώ η Δανάη του Α.Π.Ο. Σάννυ Σπορτς Κλαμπ, κέρδισε τρία Ε2. Από δύο νίκες - μία σε Ε1 και μία σε Ε2 - πανηγύρισαν οι  Ναταλία Νικολοπούλου (Ο.Α. Αθηνών) και Νίκη Λουκογιωργάκη (Ο.Α. Πετρούπολης), ενώ δύο Ε2 κέρδισε η Ελένη Μτσεντλιτζέ (Α.Ο.Α. Σταυρούπολης Ίφιτος). Τέλος, νικήτριες σε Ε2 διοργανώσεις ήταν και οι Αθηνά Καμπιώτη (Ζάκυνθος Α.Ο.Α.), Μαρία Πότση (Ο.Α. Γουδίου), Βασιλική Σταματογιαννοπούλου (Γ.Ο. Περιστερίου Γ. Παλάσκας), Μαρία Ναούμ (Ο.Α. Χανίων), Μαριλή Κανελλοπούλου (Α.Ο. Τατοϊου) και Ελένη Καμπάνταη (Α.Σ. Πέρα).

Στα 12άρια των κοριτσιών, σημαντικότερες παρουσίες ήταν αυτές των Άννας Αρκαδιανού και Βασιλικής Σταματογιαννοπούλου. Η Άννα, αθλήτρια του Α.Ο.Α. Χαϊδαρίου, κέρδισε δύο Ε1 και το Πανελλήνιο, ενώ η Βασιλική (Γ.Ο. Περιστερίου Γ. Παλάσκας), νίκησε σε ένα Ε1 και δύο Ε2 τουρνουά. Στο κλείσιμο της σεζόν, νικήτρια στο Masters ήταν η Γαβριέλλα Χαραλαμπίδη (Α.Ε.Τ. Νίκη Πατρών), που κέρδισε ακόμα έναν τίτλο σε Ε2 στο 2013. Σε ένα Ε1 και ένα Ε2 κέρδισε η Μαριάννα Αργυροκαστρίτη (Ο.Α. Αθηνών), ενώ από δύο Ε2 πανηγύρισαν οι Γαλάτεια Μεσοχωρίτη (Ο.Α. Τούμπας), Ραφαέλα Φούλοπ (Α.Κ.Α. Μαραθώνα), Αλεξάνδρα Κώστα-Φώτη (Ροδιακή Ακαδ. Αντισφ.), Ευαγγελία Αναγνώστου (Ο.Α. Ιωλκός Βόλου), Μαρία Καλλίστρου (Α.Ε.Τ. Νίκη Πατρών) και Βασιλεία Γρίβα (Αίολος Α.Λ. Ιλίου). Τέλος, τίτλο σε Ε2 κέρδισαν και οι Βασιλική Μπαλάσκα (Ο.Α. Χανίων), Στεφανία-Βασιλική Κυπραίου (Α.Ο.Α. Σταυρούπολης Ίφιτος) και Άννα Συμωνίδου (Ο.Α. Ξάνθης).

Κλείνοντας, πρέπει να αναφέρουμε ότι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Μαραθώνα διεξήχθησαν αγώνες και για την ηλικιακή κατηγορία των 10 ετών. Στα μοναδικά τουρνουά για 10άρια που πραγματοποιήθηκαν στο 2013 σε πανελλαδικό επίπεδο, νικητές αναδείχθηκαν ο Γιάννης Σταμούλος του Α.Ο.Α. Ηλιούπολης στα αγόρια και η Βασιλική-Μαγδαληνή Σαμαρά του Πανθρακικού Ο.Α. Κομοτηνής στα κορίτσια.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα από τα πρωταθλήματα Juniors του 2013, στον ειδικό πίνακα του tennisnews.gr:
juniors-best1

 
Διαφήμιση

Διαφήμιση


Σχετικά Άρθρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφήμιση
latest-atp-videos

charitonidis-thecoach


Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση