tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Ανασκόπηση 2013 - Senior ITF

E-mail Εκτύπωση

Seniors ITF
Πλησιάζουμε στο τέλος της χρονιάς και το tennisnews.gr συνεχίζει τη σειρά των ανασκοπήσεων για τον χρόνο που φεύγει. Σήμερα θα δούμε τους βετεράνους αθλητές μας και τις προσπάθειές τους στα tour των Seniors της ITF σε άνδρες και γυναίκες, όλων των ηλικιακών κατηγοριών.

Συνολικά 326 αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα πήραν rank στις παγκόσμιες κατατάξεις της ITF Seniors (σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες), 271 άνδρες και 55 γυναίκες. Πάμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί.

ΑΝΔΡΕΣ
Για άλλη μια χρονιά, όπως και το 2012, σε όλες τις κατηγορίες ξεχώρισε ο Κωνσταντίνος Εφραίμογλου, που διατηρήθηκε πολύ ψηλά στους "50άρηδες" και βρίσκεται στο Νο3 του κόσμου. Ο 51χρονος Έλληνας αγωνίστηκε σε 5 τουρνουά στα μονά και κέρδισε τα 4 από αυτά, σε Σόφια (Βουλγαρία), Baden-Baden (Γερμανία), Porto Alegre (Βραζιλία) και Santiago (Χιλή). Ήταν επίσης νικητής των διπλών στο Acropolis Cup της Αθήνας (μαζί με τον Ανδρέα Κανελλόπουλο) και στο Corfu International της Κέρκυας (μαζί με τον Νίκο Βαρβέρη).

Σταθερά ψηλά στην ίδια κατηγορία έμεινε και ο πρώην πρωταθλητής μας Φώτης Βαζαίος, που τερμάτισε στο Νο71 για το 2013, κερδίζοντας 4 τίτλους, σε Αθήνα (Acropolis Cup), Μαραθώνα (1st Marathon International) και Θεσσαλονίκη (Macedonia ITF Seniors Championships και Les Raquettes). Ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος είχε ακόμα μία πολύ ενεργή σεζόν, καθώς αγωνίστηκε σε 15 τουρνουά - τα περισσότερα στην κατηγορία - και είναι στο Νο114, ενώ τον ακολουθεί ο Ηλίας Κουκούτσης στο Νο228, μια ανάσα ψηλότερα από τον Γιώργο Κουτήφαρη (Νο231).

Αναλυτικά η βαθμολογία στην κατηγορία των Ανδρών άνω των 50

Πολύ ψηλά βρίσκεται και ο Μιχάλης Παπαγεωργίου, που είναι στο Νο19 της κατάταξης της κατηγορίας Over40. Ο 41χρονος κέρδισε 3 τουρνουά, σε Λάρνακα (G3), Θεσσαλονίκη (G3) και Αθήνα (G4), από τα 6 που αγωνίστηκε συνολικά. Αρκετά ψηλά στο Νο44 της κατηγορίας είναι και ο Νίκος Παππής, που είχε μεγάλη άνοδο από πέρσι κυρίως χάρη στις καλές εμφανίσεις του σε Λάρνακα (G3) και Θεσσαλονίκη (G3), όπου ήταν νικητής και φιναλίστ αντίστοιχα.

Αναλυτικά η βαθμολογία στην κατηγορία των Ανδρών άνω των 40

Στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία, αυτή των 35 ετών και πάνω, κορυφαίος Έλληνας για το 2013 ήταν ο Γιώργος Μαμάσης, που είναι στο Νο80 του κόσμου. Ο 40χρονος αθλητής ήταν φιναλίστ στο Macedonia I.T.F Seniors Championships στη Θεσσαλονίκη (G3) και στο Les Raquettes (G4) της ίδιας πόλης. Σε τρία τουρνουά αγωνίστηκαν φέτος οι Αλέξανδρος Σκαρλατίδης και Philip Abbott, που συμπληρώνουν την κορυφαία τριάδα στο Νο87 και το Νο109 αντίστοιχα.

Αναλυτικά η βαθμολογία στην κατηγορία των Ανδρών άνω των 35

Στην κατηγορία Over45, ο Δημοσθένης Τοπάλης παρά το γεγονός ότι είχε παρουσία σε 2 τουρνουά ηγείται των Ελλήνων, αφού τα κέρδισε και τα δύο, Macedonia ITF Seniors Championships (G3) και Les Raquettes (G4) σε Θεσσαλονίκη και βρέθηκε στο Νο144. Στο Νο161 είναι ο Κωνσταντίνος Πανάκας - που είχε τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην κατηγορία με 12 τουρνουά - και στο Νο284 ο Γιώργος Γεωργακόπουλος.

Αναλυτικά η βαθμολογία στην κατηγορία των Ανδρών άνω των 45

Στους 55άρηδες ο νικητής του Les Raquettes, Γιάννης Χουρδάκης, τερμάτισε στο Νο174 και τον ακολουθούν οι Γιάννης Κωνσταντάρας (Νο213) και Χαράλαμπος Χατζησαββίδης (Νο295). Στους 60άρηδες ο Δημήτρης Κακάτσος στην πρώτη του σεζόν στην κατηγορία κέρδισε στο Les Raquettes και στο Acropolis Cup, τερματίζοντας στο Νο102. Στο Νο172 είναι ο Αντώνης Λαλιώτης και στο Νο211 ο Μανώλης Κουρμουλάκης.

Αναλυτικά η βαθμολογία στην κατηγορία των Ανδρών άνω των 55

Αναλυτικά η βαθμολογία στην κατηγορία των Ανδρών άνω των 60

Στην κατηγορία άνω των 65 ετών ξεχώρισαν οι Κωνσταντίνος Τσαμαδός (Νο107), Βαγγέλης Δημητρακάκης (Νο136) και Μιχάλης Παναγιωτίδης (Νο147), που είναι οι μόνοι Έλληνες εντός του Top500. Στους Over70 ο νικητή σε δύο τουρνουά Στέλιος Γρατσίας ήταν ο κορυφαίος στο Νο104 και αρκετά πίσω του βρίσκεται ο Λεωνίδας Παχιάκος στο Νο224. Τέλος, στους 75άρηδες είχαμε 4 Έλληνες στην κατάταξη, με τον Παναγιώτη Δημητρίου να έχει την καλύτερη θέση, το Νο247. 

Αναλυτικά η βαθμολογία στην κατηγορία των Ανδρών άνω των 65

Αναλυτικά η βαθμολογία στην κατηγορία των Ανδρών άνω των 70

Αναλυτικά η βαθμολογία στην κατηγορία των Ανδρών άνω των 75

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Στις γυναίκες μπορεί να μην είχαμε καμία εξίδου μεγάλη επιτυχία με εκείνη του Εφραίμογλου για το 2013, ωστόσο πολλές καλές παρουσίες και τη ρουμανικής καταγωγής Gabriella Precup, που κάνει προπονήσεις στην Ελλάδα, να βρίσκεται στην 7η θέση της κατηγορίας Over50. Επίσης 4 Ελληνίδες ήταν εντός ή πολύ κοντά στο Top50 της κατάταξης των κατηγοριών τους.

Στην κατηγορία των 35 ετών και πάνω, η Λήδα Παπαδήμα είναι στο Νο50, καθώς αγωνίστηκε μόλις στα δύο τουρνουά της Θεσσαλονίκης (Macedonia ITF Seniors και Les Raquetters) αλλά ήταν και στα δύο νικήτρια. Η 38χρονη πέρασε έτσι στην πρώτη θέση της κατηγορίας από τις Ελληνίδες για 2η συνεχόμενη χρονιά, αρκετά μπροστάα από τις Θάλεια Κατσαρίδου (Νο117) και Μελίνα Καραμανλίδου (Νο120).

Αναλυτικά η βαθμολογία στην κατηγορία των Ανδρών άνω των 35

Στις "40άρες", η Κατερίνα Ασμανίδου ήταν η πρώτη αφού βρέθηκε στο Νο52 της κατάταξης, κερδίζοντας τουρνουά σε Σόφια και Θεσσαλονίκη, ενώ στο Top100 είναι και η Φωτεινή Κριτσώνη (Νο92). Δύο Ελληνίδες είναι ανάμεσα στις πρώτες 100 και στην επόμενη κατηγορία, αυτή των Over45. Η Ελπίδα Σκούφαλου είναι στο Νο55, ενώ στο Νο84 έμεινε η Κατερίνα Βογιάνου.  

Αναλυτικά η βαθμολογία στην κατηγορία των Ανδρών άνω των 40

Αναλυτικά η βαθμολογία στην κατηγορία των Ανδρών άνω των 45

Βελτίωση 15 θέσεων σε σχέση με πέρσι είχε η Ελένη Γιούλη, που σκαρφάλωσε στο Νο50 της κατάταξης Over50 και είναι μόλις η 2η Ελληνίδα σε όλες τις κατηγορίες Seniors σε Top50. Η 53χρονη ήταν νικήτρια σε 4 τουρνουά, Grade 3, Grade 4 και Grade 5 κατηγοριών. Πολύ πίσω της έμεινε η Δέσποινα Μαυρομούστακου, που είναι η 2η Ελληνίδα στο Νο197 της κατάταξης.

Αναλυτικά η βαθμολογία στην κατηγορία των Ανδρών άνω των 50

Τέλος, στην κατηγορία άνω των 55 ετών είχαμε τρεις Ελληνίδες στην κατάταξη, με κορυφαία την Άννα Αρχανιώτη, στο Νο118. Στην κατηγορία Over60 η Μαρία Γκάσιου είναι στο Νο205 και ξεχωρίζει από τις 4 Ελληνίδες που συμπεριλήφθηκαν στην κατάταξη και στην τελευταία κατηγορία που υπάρχουν αθλήτριές μας, την Over65, η Μαρία Ορφανίδου κρατάει μόνη της την ελληνική εκπροσώπηση στο Νο173.  

Αναλυτικά η βαθμολογία στην κατηγορία των Ανδρών άνω των 55

Αναλυτικά η βαθμολογία στην κατηγορία των Ανδρών άνω των 60

Αναλυτικά η βαθμολογία στην κατηγορία των Ανδρών άνω των 65

 
Διαφήμιση

Διαφήμιση


Σχετικά Άρθρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφήμιση
latest-atp-videos

charitonidis-thecoach


Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση