tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Παιδικό Πρωτάθλημα Κεντρικής Ελλάδας (pics)

E-mail Εκτύπωση

Παιδικό Πρωτάθλημα Κεντρικής Ελλάδας

O Όμιλος Αντισφαίρισης Νίκαιας, πιστός για μια ακόμη φορά στα ραντεβού του με τους μικρούς και μεγάλους του φίλους, διοργάνωσε Παιδικό Πρωτάθλημα Κεντρικής Ελλάδας (κόκκινο, πορτοκαλί, πράσινο γήπεδο, Δημοτικό-Γυμνάσιο Λύκειο), κατά τα πρότυπα των επίσημων προγραμμάτων «play tennis» και «tennis 10s» της I.T.F. Στόχος των προγραμμάτων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, πέρα από την ανάπτυξη των φυσικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων των παιδιών, είναι και η βαθμιαία διδασκαλία των τεχνικών και τακτικών στοιχείων του αθλήματος, μέσα από δημιουργικές και παιχνιδοκεντρικές δραστηριότητες.

Η οργανωτική εμπειρία και επάρκεια του Ο.Α. Νίκαιας Λάρισας σε γήπεδα και υλικοτεχνικές υποδομές εξασφάλισαν την επιτυχία της γιορτής. Το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουνίου, ο Ο.Α. Νίκαιας φόρεσε τα γιορτινά του. Μουσική, χρώματα και παιδικές φωνές πλημμύρισαν το χώρο. Οι συμμετοχές από όλο το χώρο της Κεντρικής Ελλάδας (Λάρισα, Βόλος, Αλμυρός, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λιβαδειά, Ελασσόνα, Κρανέα Ελασσόνας, Στυλίδα), έφτασαν τις 203, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία των διοργανωτών.

Στο κόκκινο επίπεδο σχηματίστηκαν 4 όμιλοι, των 4 ομάδων ο καθένας. Από τις 16 ομάδες των 2-3 ατόμων που σχηματίστηκαν, οι 8 εκπροσωπούσαν χώρες παραδοσιακά δυνατές στο τένις και οι άλλες 8 χρώματα. Σε κάθε όμιλο οι ομάδες παίζανε μεταξύ τους (round robin) σε mini αναμετρήσεις των 10 λεπτών. Η νικήτρια ομάδα του κάθε ομίλου δεν κρίθηκε μόνο από αυτό, αλλά τα παιδιά κλήθηκαν να συμμετέχουν σε άλλες 2 δοκιμασίες – χρονομετρημένη σκυταλοδρομία (Baseball Tennis) και test γνώσεων με θέμα το τένις (Κρυπτόλεξο, Βρες τις διαφορές κ.α.). Το σύνολο των πόντων και από τις 3 δοκιμασίες ανέδειξε το νικητή του κάθε ομίλου.

Στο πορτοκαλί και πράσινο γήπεδο, όπως και στα παιχνίδια των μεγαλύτερων παιδιών Δημοτικού-Γυμνασίου και Λυκείου, τα παιδιά – ατομικά πια – κλήθηκαν να «αγωνιστούν» στα γήπεδα, 8 κορυφαίων τουρνουά του πλανήτη. Μετά από συναρπαστικούς αγώνες οι νικητές ανταμείφθηκαν με έπαθλα που παρέπεμπαν στο Australian Open, το Rolland Garros, το Wimbledon, το U.S. Open, Monte Carlo, Valencia Open, Mutua de Madrid, Rome Open.

Αξίζει να τονιστεί η ποικιλία των δραστηριοτήτων με θεματολογία το τένις που προσφέρθηκαν στα παιδιά εκτός γηπέδου, κατά τα διαστήματα που δεν έπαιζαν, έτσι ώστε να απασχοληθούν δημιουργικά. Κολλάζ ζωγραφικής, ψηφιδωτά, έκθεση αφίσας, γνωστικά και γλωσσικά παιχνίδια, κουϊζ, σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα, επιτραπέζια και μουσικοκινητικά παιχνίδια και πολλά άλλα χρωμάτισαν ιδιαίτερα τη γιορτή. Παράλληλα, και οι γονείς είχαν τη ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από έντυπα τη φιλοσοφία των προγραμμάτων της I.T.F. αλλά και να αλληλεπιδράσουν δημιουργικά μαζί με τα παιδιά τους σε ποικιλία παιχνιδιών.

Ο πρόεδρος του Ο.Α. Νίκαιας, κ. Καφφές Δημήτριος, συνεχάρη γονείς, συνοδούς προπονητές και μικρούς αθλητές, για την άψογη αγωνιστική συμπεριφορά και παρουσία τους και ευχήθηκε η αγάπη για το άθλημα που πλημμύρισε τα γήπεδα, να πολλαπλασιαστεί και να τους οδηγήσει σε μεγάλες επιτυχίες. Σημείωσε επίσης, ότι η συμβολή των προπονητών του ομίλου, Δημητρίου Παπαδημητρίου (tutor 10s), Δημητρίου Μίζιου (tutor 11-14s), Θωμά Παπαστεργίου, Δημητρίου Νούλα, Κωνσταντίνου Φακή και Πατσουράκου Δημήτρη, ήταν καθοριστική. Την οργανωτική ευθύνη και επιμέλεια της γιορτής ανέλαβαν οι προπονητές του Ομίλου Δημήτριος Μίζιος (tutor 11-14s) και Δημήτρης Παπαδημητρίου (tutor 10s).

Τελικά αποτελέσματα σε όλες τις κατηγορίες και πλούσιο Φώτο ρεπορτάζ, στο site του Ο.Α. Νίκαιας Λάρισας: http://gate.nikeatennisclub.gr/

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφήμιση
latest-atp-videos

charitonidis-thecoach


Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση