
Οι βουβουζέλες συνεχίζουν να ηχούν πανηγυρικά για το ελληνικό τένις στη Νότιο Αφρική, έστω και αν έιχαμε κάποιες μικρές απώλειες. Συγκεκριμένα, οι Θεόδωρος Αγγελίνος και Αλέξανδρος Γιακούποβιτς ξεπέρασαν με σχετική άνεση το εμπόδιο των αντιπάλων τους και πέρασαν στην προημιτελική φάση στο τουρνουά 15,000 δολαρίων της σειράς Futures του Durban, ενώ αντίθετα ο Πάρις Γεμουχίδης δεν τα κατάφερε απέναντι στον Ισραηλινό Amir Weintraub και γνώρισε τον αποκλεισμό.
Ο Θοδωρής Αγγελίνος, Νο1 του ταμπλό και Νο 429 της παγκόσμιας κατάταξης, αντιμετώπισε τον Αυστριακό Nikolaus Moser και πήρε την πρόκριση νικώντας με 6-4 6-2. Ο 20χρονος Moser βρίσκεται,που βρίσκεται στο Νο 567 του κόσμου, στον 1ο γύρο είχε εύκολο έργο απέναντι στον Νοτιοαφρικάνο Hendrik Coertzen, αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά στην αναμέτρηση του με τον Αγγελίνο.
Ο 26χρονος Έλληνας αθλητής, κορυφαίος τενίστας της χώρας μας σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη, θα διεκδικήσει την είσοδο του στα ημιτελικά με αντίπαλο τον Joshua Milton. O 21χρονος Ουαλός, Νο7 του ταμπλό και 540 του κόσμου, πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά επικρατώντας με 6-4 6-2 του Nikala Scholtz, ο οποίος έπαιζε μπροστά στους συμπατριώτες του.
Τεράστια αποδείχτηκε η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στον Αλέξανδρο Γιακούποβιτς και τον Richard Ruckelsausen, καθώς ο 29χρονος Έλληνας αθλητής επικράτησε με 6-1 6-2 και πέρασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Γιακούποβιτς βρίσκεται στο Νο6 του ταμπλό στο Durban και στο Νο497 του κόσμου, ενώ από την άλλη ο 23χρονος Αυστριακός Ruckelsausen είναι στο Νο 844 της παγκόσμιας κατάταξης.
Επόμενος αντίπαλος για τον Αλέξανδρο θα είναι ο 24χρονος Ελβετός Adrien Bossel, που στην φάση των 16 επιβλήθηκε του Τούρκου Tuna Altuna me 6-1 6-0. O Bossel είναι το Νο3 του ταμπλό και 492 της παγκόσμιας κατάταξης, οπότε η αναμέτηση με τον "Γιακού" αναμένεται να είναι μεγάλο ντέρμπι.
Δυστυχώς ο τρίτος της ελληνικής "παρέας" στο Durban ηττήθηκε από τον αντίπαλο του και αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης. Ο λόγος για τον Πάρι Γεμουχίδη, που είχε εξαρχής δύσκολο έργο απέναντι στον Ισραηλινό Amir Weintraub, που είναι στο Νο482 του κόσμου και στο Νο4 του ταμπλό. Τελικά τα προγνωστικά επαληθεύτηκαν και ο 22χρονος Πάρις, Νο 869 του κόσμου, γνώρισε την ήττα με 6-1 6-3.
Παρόλο τον αποκλεισμό του, ο Γεμουχίδης έχει δείξει τον τελευταίο καιρό πολλά ψήγματα του ταλέντου του και αν συνεχίσει με το ίδιο πείσμα και την ίδια όρεξη για δουλειά θα φτάσει σίγουρα πολύ ψηλά.





